7 Nisan 2013 Pazar

Kuzu Göbeği Mantarı

Aslında ben başlarda kendimce denediğim hamur işlerini paylaşacaktım. Ama tam da kuzu göbeği zamanı, bu yemeği pişirmişken, tadı da hala damağımdayken anlatmadan duramadım.
Bahar yağmurlarından sonra özellikle çam ormanlarında, kozalağa epey benzeyen bu mantar türünü bulabilmek çok da kolay  değil. Bu yüzden biraz pahalıca bir mantar. Bu yıl kilosu 60 lira civarındaydı. 250 gr bizim soframızı şenlendirmek için yetiyor.
Temizlemek için biraz uğraştıktan sonra doğranan mantarlar suyunu çekene kadar pişirildikten sonra biraz zeytinyağ ekleyerek kavrulur. Kırmızı, sarı, yeşil biberler de eklenip biraz çevrildikten sonra soğanları ve 1 yemek kaşığı tereyağ eklenip soğanlar karamelize olana kadar pişirilir. Kırmızı toz biber, ve 1 diş sarımsak eklenip altı kapatılan yemeğimizin tuzu ve karabiberi de eklenir. Mantar yoğunluğu az olsa da lezzetini hafızaya kazımaya yeterlidir. Makarnaya harika eşlik edeceği gibi içine yumurta kırıp daha da bereketlendirenler vardır.
Gelecek yıl bahar yağmurlarının, fırtınadan daha çok olmasını dileyerek , yiyebilenlere şifa olsun, afiyet olun derim.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder