27 Mart 2013 Çarşamba

Çikolatalı mousse kremalı pasta



Bayatlayan kekleri değerlendirmek için harika bir tarif...Bol çikolatalı, dondurma keyfinde...

Mousse tarifi;

1 yumurta sarısı
180 gr bitter çikolata
50 gr tereyağ
1 paket krema
1/4 su bardağı süt

Çikolata, süt ve tereyağ benmari usulü eritin. Erimeye başlayan çikolatalı karışıma 1 yumurta sarısını da ekleyip karıştırarak pişirin. Diğer bir tarafta , soğuk kremayı sertleşinceye kadar çırpıp soğuyan çikolatalı karışımı yavaş yavaş kremaya yedirin. Hazır olan mousse kremamızı  varsa bayat kek kırıntıları ya da hazır pastatabanını yerleştirdiğiniz kelepçeli kalıba döküp buzdolabında 2 3 saat dinlendikten sonra isteğe göre üzerine kakao serperek servis ediniz.

2 yorum:

  1. nefis görünüyor ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, deneyip severseniz daha çok sevinirim:)

      Sil