12 Mart 2013 Salı

Ispanaklı Börek


  Genellikle tatlı tarifler yayınlarken bu kez de el açması ıspanaklı böreğimi paylaşayım istedim. Aslında el açması filan diyerek olayı zor gibi göstermesine rağmen bence yufka açamayanların bile yapabileceği ve övgü alabileceği bir börek.

Malzemeler;

Hamuru için;
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt,hatta  varsa yoğurdun suyu
3 bardak un
1 tatlı kaşığı tuz
Su

İç malzeme;
200 gr kadar ıspanak
1 büyük soğan
isteğe göre beyaz peynir
kırmızı biber, karabiber, tuz

Aralara sürmek için 2 yemek kaşığı tereyağ, yarım bardak zeytinyağ

Hazırlanışı;
Öncelikle hamuru elimizle yoğurup üzerini bir bezle örterek dinlenmeye alıyoruz. Diğer tarafta incecik kıydığımız soğanları kavurup üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber atıyoruz. Ispanakları da tencereye ekleyip bir iki tur çevirip tuz ve karabiberini ekliyoruz.Bir tavada da tereyağı eritip içine zeytinyağını da koyarak soğumaya bırakıyoruz.
Hamurdan 16 cevizden irice beze hazırlıyoruz. Bezeleri fincan tabağı büyüklüğünde açıp yapışmaması için tezgaha un dökerek bekletiyoruz. Açılan bezeleri alıp arasına 1 yemek kaşığı yağ koyarak 8 bezeyi üst üste koyuyoruz. En üst kata yağ dökmüyoruz ki rahat açabilelim. Elimizle hafif hafif bastırıp sonra da tepsimize göre açıyoruz , araya ıspanaklı harcımızı koyup diğer 8 liyi de açıp tepsiye koyuyoruz. En üste 2 yemek kaşığı yağı sürüp, 200 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Komşuya da bir tabak götürüp övgüleri kabul ediyoruz:)






3 yorum:

  1. Helal olsun Seldacım.ellerinle açtın demek.harika gözüküyor.

    YanıtlaSil
  2. Demek ıspanaklı böreğin gerçek hali bu. Biz 2 kez yaptık buna hiç benzemedi de :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Bu abla elinden çıkma:) gel sana da yapayım

      Sil