12 Şubat 2013 Salı



AŞKIN MAPUSHANE
Çikolata ve Karamelli Tart



Taban İçin;
2 paket damla çikolatalı bisküvi ( eti çaykeyfi kullandım)
1 yumurta
1 çay bardağı un
1 çay bardağı dövülmüş fındık içi
1 yemek kaşığı tereyağ

Çikolata kreması;
1 paket bitter çikolata
1 paket sütlü çikolata
150 ml krema

Karamel kreması;
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı su
100 ml krema

Hazırlanışı;
Bisküvileri elimizle parçalayıp tüm stresimizden kurtulduktan sonra, erimiş tereyağ, çırpılmış yumurta,un ve fındıkları ekleyip iyice karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıbın dibine bastırarak yerleştirip 160 derece fırında 20 dakika pişiyoruz. Pişen taban soğurken, kremayı kaynama noktasına getirip içine çikolataları kırıp karıştırıyoruz. Pürüzsüz hale gelince tabanın üzerine döküp buzdolabına kaldırıyoruz. Şeker ve 1 yemek kaşığı suyu tavaya alıp altın rengi olana kadar karıştırarak pişiriyoruz. kremayı ekleyip hızlıca karıştırarak altını kapatıyoruz. Soğuyan karamel kremasını temiz bir poşete doldurup ucunu küçücük kesip çikolata kaplamamızın üstüne istediğimiz şekli yapıyoruz. Ve sonuç.. sevgili kocamın bulduğu isimle Aşkın Mapushane...Afiyetlerr....

3 yorum:

  1. Tart süper görünüyor elinize sağlık... bloğunuzu izlemeye aldım mutlu bir hafta dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim , biraz geç cevabım için özür dilerim. Tartı denemenizi tavsiye ederim, çok basit olmasına rağmen çok lezzetli. Yeni kayıtlarımı en kısa zamanda ekleyeceğim. Görüşmek dileğiyle...

      Sil
  2. Tart harika gözüküyor canım.Ne kadar maharetlisin maşallah

    YanıtlaSil