10 Şubat 2013 Pazar

Cheesecake

Taban için;
1 paket Eti burçak
1 avuç hafif kavrulmuş ceviz
1 yemek kaşığı tereyağ
isteğe göre tarçın

Kreması;
2 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 su bardağı süzme yoğurt
200 gr labne
1 buçuk yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta

Üstü için;
2 tatlı kaşığı nişasta az suyla açılır, varsa taze meyve ya da 1 çay bardağı reçelle pişirilerek meyveli sos yapılır.
Not: Bu ölçüler yaklaşık 20 cm çağpında bir kalıp için yeterli oluyor.

Hazırlanışı;
Öncelikle ezilmiş bisküvileri, ceviz ve eritilmiş tereyağ ile karıştırıp kelepçeli kalıbın dibine bastırarak tabanı oluşturuyoruz. Kremayı yapana kadar buzdolabına kaldırıyoruz.
Yumurta ve şekeri, şeker eriyene kadar mikserle çırpıyoruz. Sonra içine diğer malzemeleri de koyarak hafifçe karıştırıyoruz. Çok fazla karıştırıp içine hava baloncukları hapsetmemeye çalışıyoruz.
Buzdolabından çıkardığımız tabanın üzerine kremayı döküp 150 derecede 30-40 dakika, üzeri kızarmayacak şekilde pişiriyoruz. Fırından çıkan cheesecakeimiz soğurken hazırladığımız meyveli sosla buluşturup dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz. Mümkünse 1 gece dinlenmesi çok iyi sonuçlar verse de pek mümkün olmuyor. Her türlü afiyet oluyor..Size de olsun...






2 yorum:

  1. Çok güzel gözülküyor Seldaa ellerine sağlık: )

    YanıtlaSil
  2. Feyzacım teşekkür ederim. Sen de olmasan beni gören yok:) Yakın olsak da beraber afiyet olsa keşke:)

    YanıtlaSil