26 Şubat 2013 Salı


Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta

Keki için;
2 yumurta+muhallebiden artacak 1 yumurta beyazı
2 fincan şeker
1 fincan süt
1 fincan sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
3 kaşık kakao
un

Ara muhallebisi;
500 ml süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
4 kaşık şeker ( damak tadına göre miktarı ayarlanabilir.)
2 kaşık hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tereyağ

Üstü için;
Yarım paket krem şanti
1 çay bardağı süt

İçine muz ve üzeri için çikolata

Hazırlanışı;
Yumurta sarıları ve şeker iyice çırpıldıktan sonra içine sıvı yağ ve süt eklenir. Kuru malzemeler elenerek keke eklendikten sonra ayrı bir cam kapta 1 çimdik tuzla köpürtülen yumurta akları tahta kaşıkla alt üst edilerek kek harcına yedirilir, ve yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine incecik dökülür.  Bu arada muhallebi sürekli karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir.  Ocaktan indikten sonra hindistan cevizi ve tereyağ ilave edilip gerekliyse şeker ilavesi yapılıp mikserle 3 dk çırpılır. Fırından çıkan kek sıcakken yağlı kağıtla birlikte rulo yapılıp üzerine nemli bez konulup biraz bekletilir. Bu arada krem şanti de hazır edilir, ve son aşama, parçaları birleştirme...Önce kek rulosu açılıp muhallebi güzelce yayılır, isteğe bağlı ceviz, hindistan cevizi ya da damla çikolata serpilir, muz konularak rulo yapılr, üzerine krem şanti sürülür, isteğe bağlı üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata ile süslenip dolapta bekletilir. Fazla dayanamayıp afiyetle yenir.

5 yorum:

  1. Seldacım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. eminim daha güzellerini yapıyorsunuzdur:)

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil