17 Mayıs 2013 Cuma

Babamız için süpriz pastamız


Çok detaylı çalışamadığım bu çilekli pastayı, bu yorucu günlerde babamızın yüzünde bir parça gülümseme görebilmek için yaptık. Eşim bu ara çok yoğun ve stresli. Eminim benim kadar Arın'ım da üzülüyor bu duruma. Hepimizi böylesine etkileyen durumun bir an önce sona ermesini diliyoruz.
Bu arada keki çırparken kucağımda beni seyrederek, muhallebinin ve çilek jölesinin tadına bakıp onay vererek büyük yardımda bulunan oğluma çok teşekkür ediyorum:)

Kek
2 yumurta (+ kremadan artacak 1 yumurta akı)
1 bardak şeker
1/5 bardak un
1 paket kabartma tozu

(Yumurta sarıları ve şekeri , şeker eriyip krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpıyoruz, diğer tarafta yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar 1 çimdik tuzla köpürtüyoruz.  Tahta kaşık yardımıyla un ve kabartma tozunu eleyerek yumurta sarılarına ekliyoruz. En son da yumurta aklarını fazla söndürmeden kek harcımıza ekleyip 180 derecede 30 dakika pişiriyoruz.)

İç kreması
2 bardak süt
5 kaşık şeker
1 yumurta sarısı
2 kaşık un
1 kaşık nişasta
1 küçük paket labne peyniri

(Kreması için peynir hariç malzemeleri ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip mikserle 3 4 dakika çırpıyoruz. Biraz ılınan kremaya 1 paket labneyi de ekleyip tekrar mikserle karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.

Çilek jölesi
1 kase rondodan geçirilmiş çilek
1 yemek kaşığı şeker ( benim çileklerim pek tatlı değildi malesef)
1 tatlı kaşığı nişasta

( Çilek püresi, şeker ve nişastayı tencerede iyice karıştırıp ocağa alıyoruz. Bir taşım kaynatıp jöle kıvamını alınca soğumaya bırakıyoruz)

Üst süsleme için isteğe bağlı 1 paket krem şanti ve 1 bardak süt , çilek , ve eritilmiş çikolata

Son aşama birleştirme aşaması... Soğuyan keki kalıptan çıkarıp ikiye bölüyoruz. Kek parçasını çilek reçelinin suyuyla ıslatıp üstüne kremadan sürüyoruz. Arasına isteğe bağlı çilek ve damla çikolata ekleyerek kapatıyoruz. Üstü için krem şantiyi hazırlayıp ince bir tabaka sürüp, üzerine jöle ve çilek parçalarıyla dilediğimiz gibi süslüyoruz.
Anlatması uzun ama yapımı basit pastamız içinde sadece peynirin yağıyla gayet hafif bir tatlı haline geliyor ...Afiyetler olsun yapana...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder