Dondurmanın evde yapılanı da pek havalıdır. Çikolata delisi olarak bu yazın ilk dondurması bol çikolatalı dondurma oldu. Süt reçeli hazırsa pek de bir zorluğu yok aslında.
Malzemeler;
1 litre sütten yapılan süt reçeli
1 bardak süt
1 paket krema
1 yemek kaşığı nişasta
1 .5 yemek kaşığı kakao
1 paket bitter çikolata
1 - 2 yemek kaşığı damla çikolata
Hazırlanışı;
Süt nişasta ve kakaoyu küçük bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra 1 paket bitter çikolatayı içine kırıp erimesini sağlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kremayı çırpma kabına alıp katılaşana kadar mikserle çırpıyoruz. Katılaşan kremanın içine süt reçelini , soğuyan çikolatalı muhallebiyi ve damla çikolataları ekleyip karıştıyoruz. Kapaklı bir saklama kabına koyup buzluğa atıyoruz. 8 saatte dondurmamız dondurmamız hazır.
Not: Ben biraz meraktan, biraz da endişeden 2 3 saat sonra çıkarıp kaşıkla şöyle bir karıştırdım. 2 saat sonra tekrar baktım bir karıştırdım, olduysa yiyeyim diye:) olmamıştı...Akşama hazır olan nefis çikolatalı dondurmamız içinde buz kırıntıları olmadan , hazır alınanların pabucunu dama atacak lezzetteydi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder