25 Nisan 2013 Perşembe

Çikolatalı Dondurma


Dondurmanın evde yapılanı da pek havalıdır. Çikolata delisi olarak bu yazın ilk dondurması bol çikolatalı dondurma oldu. Süt reçeli hazırsa pek de bir zorluğu yok aslında.

Malzemeler;

1 litre sütten yapılan süt reçeli
1 bardak süt
1 paket krema
1 yemek kaşığı nişasta
1 .5 yemek kaşığı kakao
1 paket bitter çikolata
1 - 2 yemek kaşığı damla çikolata

Hazırlanışı;

Süt nişasta ve kakaoyu küçük bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra 1 paket bitter çikolatayı içine kırıp erimesini sağlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kremayı çırpma kabına alıp katılaşana kadar mikserle çırpıyoruz. Katılaşan kremanın içine süt reçelini , soğuyan çikolatalı muhallebiyi  ve damla çikolataları ekleyip karıştıyoruz. Kapaklı bir saklama kabına koyup buzluğa atıyoruz. 8 saatte dondurmamız dondurmamız hazır.
Not: Ben biraz meraktan, biraz da endişeden 2 3 saat sonra çıkarıp kaşıkla şöyle bir karıştırdım. 2 saat sonra tekrar baktım bir karıştırdım, olduysa yiyeyim diye:)  olmamıştı...Akşama hazır olan nefis çikolatalı dondurmamız içinde buz kırıntıları olmadan , hazır alınanların pabucunu dama atacak lezzetteydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder