Bayatlayan kekleri değerlendirmek için harika bir tarif...Bol çikolatalı, dondurma keyfinde...
Mousse tarifi;
1 yumurta sarısı
180 gr bitter çikolata
50 gr tereyağ
1 paket krema
1/4 su bardağı süt
Çikolata, süt ve tereyağ benmari usulü eritin. Erimeye başlayan çikolatalı karışıma 1 yumurta sarısını da ekleyip karıştırarak pişirin. Diğer bir tarafta , soğuk kremayı sertleşinceye kadar çırpıp soğuyan çikolatalı karışımı yavaş yavaş kremaya yedirin. Hazır olan mousse kremamızı varsa bayat kek kırıntıları ya da hazır pastatabanını yerleştirdiğiniz kelepçeli kalıba döküp buzdolabında 2 3 saat dinlendikten sonra isteğe göre üzerine kakao serperek servis ediniz.
nefis görünüyor ellerine sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim, deneyip severseniz daha çok sevinirim:)
Sil